tommy

Tvrtka Tommy nova nastavna baza Sveučilišta u Splitu

08/11/2017

U srijedu, 8. studenoga, na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu potpisan je Ugovor o nastavnim bazama, između Sveučilišta u Splitu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu i tvrtke Tommy d.o.o. Ugovor o suradnji su potpisali prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Jasna Puizina, dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Marin Kaštelančić, član Uprave Tommy d.o.o.

 

tommy2

 

U prigodi potpisivanja ugovora, prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, istaknuo je važnost bliske suradnje znanosti i gospodarstva, posebno u segmentu rješavanja tehnoloških problema i u iznalaženju inovativnih rješenja. Stoga je naglasio važnost potpisivanja ugovora s nastavnima bazama za Sveučilište jer će na taj način studenti kod kvalitetnih mentora dobiti stručnu praksu, kojom se stiču trajna znanja te svladavanje metodičkog snalaženja pred novim problemima., a riječ je dualnom sustavu visokoškolskog obrazovanja.

Prof.dr.sc. Jasna Puizina, dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta kazala je kako je Fakultet od početka snažno podržao koncept nastavnih baza, vidjevši u tom projektu veliki potencijal, jer studentima omogućava izravan kontakt s poslodavcima, a fakultetima puno bolji uvid u tržište rada.

Marin Kaštelančić, član Uprave tvrtke Tommy d.o.o., najveće tvrtke u Dalmaciji i unutar 25 najvećih u Hrvatskoj, istaknuo je kako je čast što danas postaju dijelom akademske zajednice, odnosno nastavna baza u kojoj će se studenti usavršavati i implementirati vještine i znanja. Kazao je kako su specifična znanja studenata s PMF-a postala standard na tržištu, a oni će u tvrtki Tommy moći biti dijelom realnog sektora, moći će rješavati izazove znanjem stečenim na Fakultetu, također će imati priliku analizirati podatke i predviđati rizike i trendove, što je zapravo budućnost gospodarstva. Isto tako, dobit će priliku svoju karijeru nastaviti u ovoj tvrtki, a svima je zajednički cilj da mladi, obrazovani ljudi ostaju u našem gradu, odnosno domovini, zaključio je Marin Kaštelančić.