Započeo projekt opremanja Zgrade tri Fakulteta

Početkom rujna 2018. godine započela je provedba projekta „Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PFST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta“, broj ugovora KK.01.1.1.02.0018., gdje je Prirodoslovno-matematički fakultet jedan od tri uključena partnera.

Projektu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 82.870.870,38 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što čini ovaj projekt jednim od najvećih i najvažnijih projekata Sveučilišta u Splitu.

Projekt je posebno važan za područje znanosti i tehnologije budući da se projektom opremaju Prirodoslovno-matematički fakultet, Pomorski fakultet i Kemijsko-tehnološki fakultet s najsuvremenijom znanstvenom i laboratorijskom opremom.

Nabavom opreme doprinijet će se unaprjeđenju aktivnosti istraživanja na Sveučilištu u Splitu. Projektom su  predviđena i istraživanja u koja će biti uključeni i dionici iz gospodarstva, stoga će jedan od dugoročnih rezultata projekta biti doprinos razvoju gospodarstva u sveučilišnom okruženju, što je u skladu sa Strategijom Sveučilišta u Splitu za razdoblje 2015.-2020.

Osim važnosti za istraživačku djelatnost Sveučilišta u Splitu, projekt doprinosi i povećanju standarda studiranja na ovim fakultetima što će dodatno povećati interes za dolazne istraživače, studente i doktorande te ostale oblike međusveučilišne i međunarodne suradnje.

Opremanje fakulteta će biti u potpunosti realizirano do 1. travnja 2021. godine, što je i kraj razdoblja provedbe projekta, dok će se projektom predviđene istraživačke djelatnosti odvijati tijekom razdoblja od 5 godina od završetka provedbe projekta.

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Start typing and press Enter to search

Skip to content