Profesori i suradnici Zavoda za kemiju:

  • sudjeluju u suvremenim istraživanjima iz temeljne kemijske i biokemijske znanosti
  • surađuju s raznim znanstvenoistraživačkim ustanovama u zemlji i svijetu
  • tijekom studija studenti se uvode u znanstvenoistraživački rad kroz izborne predmete, seminarske radnje i diplomski rad.

Hrvatska konferenciju o kemijskom obrazovanju

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu, u suradnji s Hrvatskim kemijskim društvom, Hrvatskim prirodoslovnim društvom i Agencijom za odgoj i obrazovanje, početkom studenoga 2018., u prostorima zgrade PMF-a u Splitu, organizira 4. Hrvatsku konferenciju o kemijskom obrazovanju.
Konferencija ima međunarodni značaj i jedina je takve vrste na području Srednje i Jugoistočne Europe. Osmišljena je kao niz radionica, predavanja te pisanih/posterskih priopćenja koja se odnose na najnovija istraživanja u kemijskom obrazovanju.

STEM U GOSTIMA

Prirodoslovno-matematički fakultet dolazio je u goste, u osnovne i srednje škole na širem splitskom području, sa zabavnim edukativnim radionicama iz kemije, biologije, fizike, informatike, matematike i politehnike!

Ekipa sastavljena od nastavnika Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, 27. i  28.11.2017. posjetila je Sš Antun Matijašević Karamaneo i Osnovnu školu Vis.  Održane su radionice iz kemije, biologije, fizike i informatike.

Ekipa sastavljena od nastavnika Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu posjetili su 18.12.2017. OŠ Supetar i OŠ Vladimira Nazora u Postirima. Održane su radionice iz biologije, informatike i kemije.

Ekipa sastavljena od nastavnika Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu posjetili su 5.2.2018. Osnovnu školu Hvar u gradu Hvaru te na izdvojenoj lokaciji u Jelsi.

Ekipa sastavljena od nastavnika Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu posjetili su 14. ožujka 2018. Osnovnu školu Fausta Vrančića u Šibeniku. Održane su radionice iz biologije, informatike i kemije.

U utorak 20.3.2018. grupa nastavnika PMF-a posjetila je Knin. Domaćini su bili  Osnovna škola dr. Franje Tuđmana i Srednja škola Lovre Montija. Održane su radionice iz biologije i kemije.

Start typing and press Enter to search