Skupovi su namijenjeni stručnom usavršavanju učitelja i nastavnika matematike u četiri dalmatinske županije (Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske) ali i sve ostale zainteresirane nastavnike u osnovnim i srednjim školama. Dobrodošli su i svi zainteresirani za predložene teme.

Posebnost ovakvih skupova je što omogućavaju istovremeno i  ONLINE praćenje putem videokonferencijskog sustava Adobe Conect.

Zadovoljstvo nam je što profesori PMF-a sudjeluju kao izlagači s vrlo zanimljivim temama. Voditeljica programa je viša savjetnica za matematiku Antonela Czwyk Marić, profesorica matematike i informatike.

Više informacija možete pronaći na stranicama www.azoo.hr a prijave sudjelovanja na stranicama http://ettaedu.azoo.hr

 

  1. STEAM 2018 – Godina matematičke biologije (Year of Mathematical Biology 2018)

 

Održat će se 23.8.2018. od 10 do 16 sati na PMFu, veliki amfiteatar u prizemlju.

Cilj je istaknuti korelaciju matematike i biologije i naglasiti važnost interdisciplinarnog pristupa znanstvenim istraživanjima a posebno mogućnosti primjene matematike u području raznih grana biologije ali i u drugim znanostima.  Pri tome veliku ulogu imaju razni projekti školski i međunarodni koji potiču suradnji i povezivanje znanja iz raznih predmeta. Osvrnut ćemo se i na povezanost matematike i glazbe s obzirom da STEAM područje na poseban i kreativan način uključuje i umjetnost.

Predavači: doc. dr. sc. Ivo Ugrin, doc. dr. sc. Viljemka Bučević – Popović, Antonela Matana, više savjetnice mr.sc. Sanja McMurtry i Antonela Czwyk Marić, Siniša Hrga, Alen Andrijić, Željka Hanžek, Milena Ezgeta.

Program skupa

 

 

  1. “Svjesno bez stresa u novu školsku godinu (interdisciplinarno)

 

Održat će se 27.8.2018. od 9:00 do 14:00 sati u velikom amfiteatru.

Cilj skupa je osnažiti učitelje i nastavnike razvijajući njihove metodičke, socijalne i komunikacijske vještina kako bi uspješno savladali sve izazove u radu s učenicima i njihovim roditeljima ali i u međusobnoj suradnji.

Teme i predavači: doc. dr. sc. Nikola Mrangunić (PMF Split) – Asertivnost i komunikacija,  Lana Horvat Dmitrovic (FER, Zagreb) – Svjesna pažnja u učionici, Darija Begedin (OŠ Grabik, Karlovac) – Govorništvo, Maja Dobrota (Ekonomska škola Split) – Stres kod nastavnika i kako se nositi s njim.

 

 

  1. MathTeachMeet 2018 – cjeloživotno učenje

 

Održat će se 6. 9.2018. od 11:00 do 16:00 sati u velikom amfiteatru PMF-a.

Cilj je primjerima dobre prakse predstaviti inovativne učitelje i nastavnike koji su promovirani u mentore i savjetnike kako bi dijelili svoja iskustva.

Predavači: Jurica Barišin, Alen Andrijić, Jelena Verezić, Mia Milun, Blaženka Kunac, Marica Brzicai i ostali učitelji i nastavnici te viši savjetnici AZOO.

Start typing and press Enter to search

Skip to content