U utorak, 26. ožujka 2019., potpisan je Sporazum o suradnji između tvrtke Atos Convergence Creators i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

S tvrtkom je ranije potpisan tripartitni Sporazum o nastavnim bazama te je uočena dodatna mogućnost suradnje. Ovaj Sporazum ujedno je i potvrda dobre dosadašnje suradnje u području provedbe stručnih praksi, ali i uvažavanja potreba tržišta rada. Prirodoslovno-matematički fakultet kroz prilagodbu studijskih programa osigurava konkurentnost studenata završnih godina preddiplomske i diplomske razine na tržištu rada. Dosadašnja suradnja rezultirala je realizacijom seminara iz područja podatkovne znanosti i inženjerstva u organizaciji Atos Hrvatska, ali i realizacijom konkretnih projekata sa studentima.

Rezultat dosadašnje suradnje je i dodjela Atos stipendija studentima jednopredmetnog studija Informatike koji su prezentirali vlastita rješenja na zadanu temu pred povjerenstvom čiji su članovi bili iz tvrtke Atos, ali i nastavnici Odjela za informatiku PMF-a u Splitu.

Atos Convergence Hrvatska dio je Atos SE (Societas Europea) grupacije koja je globalni lider na području digitalne transformacije s oko 120.000 zaposlenih u 73 zemlje svijeta, a godišnje ostvaruje oko 13 milijardi eura prihoda. Područja na kojima tvrtka djeluje poklapa se sa područjima od interesa PMF-a u Splitu te se može istaknuti kako su kolegiji iz područja podatkovne znanosti dio studijskih programa jednopredmetnog diplomskog studija Informatike, diplomskog studija Matematike smjer računarski, diplomskog studija Matematike i informatike, diplomskog studija Fizike i informatike. U tvrtki Atos u Hrvatskoj više od 250 zaposlenika djeluje na područjima Big Data, Cybersecurity, High Performance Computing i Digital Workplace, te na isporuci Cloud usluga, Infrastructure & Data Management-a, Business & Platform rješenja.

Uvažavajući važnost upotpunjavanja teoretskog znanja praktičnim, ovim sporazumom stvara se okvir i iskazuje spremnost na zajedničko djelovanje s ciljem podizanja kvalitete obrazovnog i stručnog rada u području informatike koja je sastavni dio svih studijskih programa koji se održavaju na PMF-u u Splitu. Korištenjem najmodernijih tehnologija, digitalnom stručnošću i industrijskim znanjem Atos podržava digitalnu transformaciju korisnika na različitim tržišnim područjima: obrana, financijske usluge, zdravstvo, proizvodni sektor, mediji i komunalne usluge, javni sektor, trgovina, telekomunikacije i promet što ovu suradnju čini posebno značajnom za podizanje konkurenosti pri zapošljavanju studenata PMF-a u Splitu.

Osim suradnje u izvođenju stručne prakse studenata, dogovorena je i suradnja u osmišljavanju i provedbi aktivnosti usmjerenih prema razvoju područja umjetne inteligencije i podatkovne znanosti. Jedna od takvih aktivnosti je i redovito sudjelovanje na sastancima vezanim uz strojno učenje i umjetnu inteligenciju koji se organiziraju u sklopu aktivnosti ICT županija u županijskom predinkubatorskom IT centru – PICS@FESB.

Sporazum koji osigurava daljnje produbljivanje suradnje su potpisali Head of Human Resources Croatia at Atos Convergence Creators Croatia Mirela Šola i dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan.

Svečanom potpisivanju nazočili su: voditeljica razvojnog centra Atos CVC Split, Helena Librenjak; prodekanica za znanost doc.dr.sc. Viljemka Bučević–Popović; prodekan za poslovanje doc.dr.sc. Vladimir Pleština; prodekan za nastavu doc.dr.sc. Nikola Marangunić; pročelnik Odjela za informatiku izv.prof. Ivica Boljat i suorganizator Machine learning and Artificial intelligence meetup-a izv.prof.dr.sc. Saša Mladenović, također s Odjela za informatiku.

Start typing and press Enter to search

Skip to content