Pozivamo Vas na 6. fakultetski seminar u srijedu 25.01.2017. u amfiteatru 3F-A-1-1 u 12:00 sati na kojem će dr.sc. Jasminka Buljan Culej održati predavanje pod naslovom „Međunarodno vanjsko vrednovanje TIMSS: rezultati za osiguranje kvalitete obrazovanja“.

Dr. sc. Jasminka Buljan Culej diplomirala je biologiju, nastavnički smjer, a doktorirala je na metabolizmu BMP-6 molekule u liječenju osteoporoze. Tijekom 2008. godine stručno se usavršavala na Harvardu, School of Education, u području kvalitete obrazovanja. Zaposlena je u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja od osnutka, 2006. godine, na mjestu načelnice istraživačko-razvojnoga odjela.
Proteklih deset godina razvija nove metodologije i koncepte izrade ispita znanja, unaprjeđuje analize uvodeći IRT psihometrijsku metodu analize ispitnih zadataka čime Hrvatska postaje konkuretna u međunarodnim okvirima teorije testiranja.
Jasminka Buljan Culej nacionalna je koordinatorca međunarodnih istraživanja TIMSS, PIRLS i ESLC – Prvog europskog istraživanja jezičnih kompetencija.
Od 2012. godine predstavnica je Republike Hrvatske u stručnom tijelu Europske komisije za indikatore i mjere u obrazovanju.

Start typing and press Enter to search