2021

I ove godine je u sklopu Festivala znanosti pod nazivom ŽIVOT sudjelovao Odjel za kemiju gdje su učenici sa svojim nastavnicima prisustvovali radionici pod nazivom „Voda-izvor života“. Radionicu je osmislila izv. prof. dr. sc. Renata Odžak, a realizirana je uz pomoć vrijednih studentica Lare Vukšić, Ileane Žeravice, Katijane Bilandžić, Lucijane Ćurić i Petre Jadrijević-Mladar koje su zainteresiranima imali priliku otkriti različite zanimljivosti o vodi, njenim fizikalno-kemijskim karakteristikama koje ju čine tako posebnom i važnom za život. Učenici su mogli i samostalno izvesti neke pokuse što je dodatno pobudilo njihov interes.

2021

Festival znanosti

U programu Festivala znanosti s temom „Kultura znanosti“, nakon neodržanog Festivala znanosti godinu ranije, ponovno su sudjelovali studenti i nastavnici Odjel za kemiju. Nažalost, zbog epidemioloških uvjeta, voditelji aktivnosti su se odlučili za predavanje preko Zoom aplikacije, odnosno za snimanje video materijala koji su bili dostupni zainteresiranim studentima, srednjoškolcima i općoj populaciji.

Festival znanosti
Festival znanosti
2019

Festival znanosti – PrirodosLovac

 

I ove godine je na PrirodosLovcu u sklopu Festivala znanosti sudjelovao Odjel za kemiju gdje je veliki broj učenika sa svojim nastavnicima, roditeljima ili samostalno prisustvovao različitim aktivnostima. Uz pomoć studenata i nastavnika Odjela za kemiju PMF- a imali su priliku otkriti različite zanimljivosti kroz niz eksperimenata u kojem je lov na znanje bio natjecateljski i uzbudljiv.

2018

Festival znanosti na temu „ Otkrića“

16. Festival znanosti svečano je otvoren ispred zgrade Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. U šest dana trajanja Festivala posjetitelje očekuje 105 aktivnosti. Sve aktivnosti su besplatne, no za neke se potrebno predbilježiti unaprijed. U program su se uključile brojne gradske institucije, a bit će održane radionice, predavanja, prezentacije pokusa, izložbe, koncerti, igre, znanstveni kafići i astro party.

PrirodosLovac

Oko 230 osnovnoškolaca je sa svojim nastavnicima, roditeljima ili samostalno posjetilo PMF da bi sudjelovali na PrirodosLovcu u sklopu Festivala znanosti. Uz pomoć studenata i nastavnika PMF- a imali su priliku otkriti različite zanimljivosti. Dočekali su ih eksperimenti, biljni i životinjski svijet, roboti, matematički labirint, mikroskopi i kompjuterske igrice. Lov na znanje je bio uzbudljiv i zabavan…

Tajne hrane

Izložba ‘Tajne hrane’ u sklopu Festivala znanosti postavljena je u atriju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Izložba se sastojala od 12 plakata koji donose odgovore na zanimljiva pitanja povezana s hranom.

2017

Festival znanosti na temu „Vrijeme“

U splitskoj Galeriji umjetnina otvoren je 15, po redu Festival znanosti, koji se ove godine na temu „Vrijeme“ održava u 23 grada, kao najveći takve vrste u Hrvatskoj.

PrirodosLOVAC

Događanje ‘PrirodosLOVAC’ održano je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Brojni posjetitelji, učenici osnovnih škola, sudjelovali su aktivnostima koje su za njih pripremili voditelji i volonteri s odjela za kemiju

2016

Festival znanosti na temu ‘Znanost i umjetnost’ (2016)

U Splitu se na 34 lokacije održalo više od 150 aktivnosti, odnosno javnih tribina, predavanja, pokusa, izložbi kojima se popularizira znanost, a u tim događanjima je sudjelovalo više od 700 volontera, pretežito učenika splitskih osnovnih i srednjih škola.

14.-festival-znanosti-na-temu-znanost-i-umjetnost-uvodna-slika

Rapsodija u plavom

Radionica Festivala znanosti u organizaciji doc. dr. Renate Odžak i studenatskih volontera ‘Rapsodija u plavom‘, izazvala velik interes i održana je u nekoliko termina .

Molekularna gastronomija

– znanost i umjetnost u kuhinji doc. dr. sc. Viljemka Bučević Popović s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta organizirala je zanimljivu radionicu u okviru Festivala znanosti.

Budi i ti znanstvenik

Šesta smotra „Budi i ti znanstvenik“ pokusa i istraživačkih radova učenika osnovnih i srednjih škola, održana u okviru 14. Festivala znanosti u Splitu.

Start typing and press Enter to search

Skip to content