STUDIJ

Odjel za kemiju sudjeluje u izvođenju preddiplomskog studija Biologije-Kemije (šest semestara), preddiplomskog studija Biologije (šest semestara) i diplomskog studija Biologije i kemije, nastavnički smjer (četiri semestra). Program kemije obuhvaća temeljne kemijske predmete s posebnim naglaskom na praktični rad studenata u laboratoriju te suvremene metode i oblike rada u nastavi kemije.

U suradnji s Odsjekom za restauraciju i konzervaciju Umjetničke akademije, Odjel sudjeluje u izvođenju nastavnog programa iz kemije integriranog studija Konzervacija-Restauracija.
Također, Odjel za kemiju sudjeluje u izvođenju nastavnog programa studija mediteranske poljoprivrede na Sveučilištu u Splitu u suradnji s više sastavnica Sveučilišta u Splitu (Sveučilišnoga odjela za studije mora, Ekonomskog fakulteta) te s partnerom Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša.

Odjel za kemiju, zajedno s ostalim odjelima PMF-a, omogućava i nastavak školovanja na interdisciplinarnom znanstvenom poslijediplomskom studiju Istraživanje u edukaciji u području prirodnih i tehničkih znanosti, usmjerenje Kemija.

 

ZAPOŠLJAVANJE

  • u osnovnim i srednjim školama
  • u biološkim i kemijskim laboratorijima prehrambene i kemijske industrije
  • na poslovima zaštite okoliša
  • u zdravstvu
  • u znanstvenoistraživačkim laboratorijima
  • u prirodoslovnim i visokoškolskim ustanovama

 

STUDIJSKI PROGRAMI

PREDDIPLOMSKI STUDIJ
DIPLOMSKI STUDIJ

Start typing and press Enter to search

Skip to content