4. HRVATSKA KONFERENCIJA O KEMIJSKOM OBRAZOVANJU

Od 7. do 10. studenoga 2018. godine, u Zgradi tri Fakulteta, održana je 4. Hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju (4th Croatian Workshop on Chemical Education). Organizirao ju je Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim društvom, Hrvatskim kemijskim društvom i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

U radu Konferencije sudjelovalo je 150 učitelja i nastavnika kemije, sveučilišnih nastavnika, istraživača i drugih sudionika znanstvenih ili stručnih profila iz Hrvatske i svijeta koji se bave problemima kemijskog obrazovanja.

I ovoga puta su, svojim aktivnostima kroz pripremu i/ili provedbu, uspjehu Konferencije doprinijeli prof. Bob Bucat, (University of Western Australia, Perth, AUS), prof. Marian DeWane (Boise State University, Idaho, SAD), prof. Thomas Greenbowe (University of Oregon, Oregon, SAD), prof. Metodija Najdoski (Ss. Cyril and Methodius University, Skopje, Republic of Macedonia), prof. Silvija Markić (Ludwigsburg University of Education, Ludwigsburg, Germany) i drugi znanstvenici.

Ovom Konferencijom Hrvatska je potvrdila status jednog od lidera u području kemijskog obrazovanja u ovom dijelu Europe. Podsjećamo, prvi ovakav međunarodni Skup organizirali smo 2010. godine, uz podršku IUPAC-a kroz Flying Chemist Program, a nanovo ga organiziramo, u pravilu, svake druge godine. Na kraju, želimo reći da s nestrpljenjem i radošću iščekujemo 5. Hrvatsku konferenciju o kemijskom obrazovanju koja će se održati 2020. godine!

Start typing and press Enter to search

Skip to content