Rad s učenicima

Odjel za kemiju su 24. studenog 2022. posjetili učenici 4. razreda srednje škole “Braće Radić”, smjer tehničar nutricionist, sa svojom nastavnicom mr. sc. Vesnom Režić Dereani.

U okviru predmeta Kontrola kakvoće namirnica željeli su pobliže osjetiti rad u laboratoriju, upoznati se s opremom i uređajima koje koriste djelatnici Odjela. U tome su im pomogli profesori Ivica Ljubenkov i Stjepan Orhanović koji su odgovarali na pitanja zainteresiranih učenika. Nadamo se da ćemo ih sljedeće godine ponovno vidjeti u našim prostorima kao studente.

U protekla dva tjedna na Odjelu smo imali priliku i zadovoljstvo ugostiti učenika 2. razreda III. Gimnazije, Slavena Alfirevića. Naime, Slaven je kroz prethodno školovanje iskazao veliki interes i znanje u kemiji, te se pripremao za državno natjecanje. Međutim, nedostatak praktičnog i samostalnog rada u eksperimentima iz kemije u školi, Slaven je želio nadomjestiti. Stoga smo prihvatili njegovu molbu i ugostili ga u kemijskom laboratoriju na našem Odjelu za vrijeme održavanja Praktikuma iz opće kemije II, namijenjenom studentima 1. godine studijskog programa Biologije i kemije. S velikim zadovoljstvom je izv. prof. dr. sc. Renata Odžak odabrala eksperimente prikladne po cjelinama za 2. razred srednje škole, laboranti su pripremili sve potrebno za njihovo izvođenje, a studenti-demonstratori su uputili Slavena u samostalno izvođenje istih. Moramo istaknuti činjenicu da je Slaven s velikim zanimanjem i razumijevanjem izvodio pokuse, bilježeći zapažanja i rezultate. Nije nas iznenadila, ali nas je svakako razveselila vijest da je Slaven osvojio 1. mjesto na 31. državnom natjecanju iz kemije održanom ove godine u Vinkovcima, a mi smo sretni što smo bili jedan mali kotačić u ostvarenju njegova cilja.

Slavenu iskreno čestitamo!

Start typing and press Enter to search

Skip to content