S velikim vas zadovoljstvom želimo pozvati da sudjelujete u 10. Večeri matematike u četvrtak 1.12.2022 koju ćemo za sve ljubitelje matematike (ali i za one koji će to tek postati) održati na Odjelu za matematiku, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu. Pripremili smo svakakve aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola, te sve one koji žele rješavati matematičke probleme i mozgalice. U nastavku možete pronaći program, opis aktivnosti i upute za rezervacije i prijave.

PROGRAM AKTIVNOSTI ZA UČENICE I UČENIKE:

Red.br. Aktivnost Prostor Dob Termini i napomene
1. Matematičke igre i mozgalice B3-16 svi slobodan ulaz od 17 do 20 sati
2. Okitite božićno drvce početak ispred dvorane B3-35 slobodan ulaz od 17 do 20 sati
3. Matematika po hodnicima po cijelom hodniku Odjela za matematiku – 3. kat svi slobodan ulaz od 17 do 20 sati
4. English Counts B3-68 5. i 6. razred OŠ ulaz po prijavama
u 17, 18 i 19 sati
5. CSI: PMF (odjel neriješenih slučajeva) B3-37 7. i 8. razred OŠ ulaz po prijavama
u 17, 18 i 19 sati
6. Matoboj – matematička igra za osnovnu školu B3-48 5. – 8. razred OŠ preporučene rezervacije i slobodan ulaz, početak igranja u 17, 18 i 19 sati.
7. Matoboj – matematička igra za srednju školu B3-17 preporučene rezervacije i slobodan ulaz, početak igranja u 17, 18 i 19 sati.
8. Nemoguća misija B3-69 ulaz po prijavama:
1r – u 17 sati
2r – u 17.50 sati
3r – u 18.40 sati
4r – u 19.30 sati

AKTIVNOSTI:
Matematičke igre i mozgalice, kao što samo ime kaže je aktivnost u kojoj će se sudionici svih uzrasta moći zabaviti rješavanjem matematičkih mozgalica i problema, ali i zaigrati pokoju interesantnu logičko-matematičku igru.
 
Okitite božićno drvce je aktivnost za učenike osnovnih škola. Na cijelom katu Odjela za matematiku sakrili smo učenicima određeni broj zadataka i problema koje će sudionici prvo pronaći, a potom i riješiti kako bi popunili mjesta u svojoj Putovnici.  Zadaci su u dvije razine, zadaci za učenike razredne nastave (1-4 razred) i zadaci za učenike predmetne nastave (5-8 razred).
 
Matematika po hodnicima je aktivnost za sve uzraste i cilj joj je potaknuti promišljanje i matematičku komunikaciju Zadaci će biti napisani kredom po podu hodnika na Odjelu za matematiku, a cilj je izbaciti uljeza među napisanim brojevima, slikama, elementima i sl.
 
English Counts je aktivnost za učenike petih i šestih razreda osnovne škole u kojoj će učenici u skupinama obilaziti četiri interesantna centra u kojima su povezani matematika i engleski jezik. Za ovu je aktivnost potrebna prijava koju možete napraviti na ovom linku: https://1ka.arnes.si/a/a6aaa0ee Prijavljuje se skupina od po četiri učenika od kojih je barem jedan učenik iz šestog razreda.
 
CSI: PMF (odjel neriješenih slučajeva) je aktivnost za učenike sedmih i osmih razreda osnovne škole u kojoj će se učenici kao što i samo ime aktivnosti sugerira baviti istraživanjem zanimljivih „matematičkih“ slučajeva. Za ovu je aktivnost potrebna prijava koju možete napraviti na ovom linku: https://1ka.arnes.si/a/656b2406 Prijavljuje se skupina od po četiri učenika.
 
Matoboj je matematička edukativna igra za osnovnu i srednju školu koju smo izradili ovdje na Odjelu za matematiku. Kako je igra nova i nepoznata, a ima dosta specifična pravila igranje smo podijelili u tri termina koji započinju na puni sat. Na početku će sudionici imati kratko predstavljanje igre i pravila, a potom kreće igra. Igra se u dva tima od po tri do pet učenika pa bi bilo preporučljivo da se naprave rezervacije termina u kojem se želite okušati u našoj igri. Rezervacije možete provesti na link  https://1ka.arnes.si/a/2c30bb4c
 
Nemoguća misija je aktivnost za učenike srednjih škola i provest će se u četiri termina. U svakom od tih termina pripremljeni su zadaci s gradivom određenog razreda (vidi program i termine održavanja). Cilj aktivnosti je rješavanjem zadataka otkriti tajnu šifru i spasiti PMF od eksplozije bombe. Za ovu je aktivnost potrebna prijava koju možete napraviti na ovom linku: https://1ka.arnes.si/a/198c5541 Prijavljuje se skupina od po četiri učenika.

vecer-matematike

Start typing and press Enter to search

Skip to content