Pozivamo Vas na 29. Fakultetski seminar Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, koji će se održati u ponedjeljak 25. veljače 2019. godine u 12:00 sati u amfiteatru A1-1 na kojem će izv. prof. dr. sc. Ines Banjari sa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održati predavanje:

Dalmacija i Slavonija – toliko slični, a toliko različiti: slučaj kolorektalni karcinom

Sažetak predavanja: Prve asocijacije na spomen Dalmacije i Slavonije sigurno su dijametralno suprotne. No što kada u tu priču dodamo i riječ hrana? Predavanje iznosi neke neočekivane razlike u incidenciji kolorektalnog karcinoma ove dvije regije koje se analiziraju s obzirom dokaze u pogledu prevencije ali i boljeg preživljenja oboljelih.

 O PREDAVAČICI:

Izv. prof. dr. sc. Ines Banjari na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku sudjeluje u izvedbi nastave na preddiplomskom, diplomskom, specijalističkom i doktorskom studiju na kolegijima iz područja nutricionizma. Doktorirala je 2012. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a postdoktorsko usavršavanje provela je na Medicinskom fakultetu, Sveučilište u Torontu, Kanada (2012.-2013.). Kao gostujući istraživač boravila je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Oslu, Norveška (2017.), Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu (2016.) i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, Srbija (2016.) te na Kliničkom bolničkom centru Zagreb (2012.). Član je ekspertne grupe za Public Health Nutrition pri ASPHERu (ožujak 2017.) i Hrvatske agencije za hranu (od 2014.), predsjednica Katedre za prehranu (od 2014.) i predstojnica Zavoda za ispitivanje hrane i prehrane (od prosinca 2018.). Vodila je bilateralni projekt s Crnom Gorom (period 2015-2016) i jedan stručni projekt, te je suradnik na HRZZ projektu ByProExtract (2018.-2023.). Dobitnica je nagrade mladom znanstveniku „Vera Johanides“ za 2016. godinu Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i Danubius Young Scientist Award za 2014. godinu za Hrvatsku koju dodjeljuju Savezno ministarstvo znanosti, istraživanja i ekonomije Republike Austrije (BMWFW) i Institut za dunavsku regiju i središnju Europu (IDM), pod pokroviteljstvom Zajedničkog istraživačkog centra Europske komisije (JRC). Govori engleski, norveški, španjolski i njemački jezik i aktivno volontira u udruzi oboljelih od Parkinsonove bolesti „Buđenje“ i udruzi koja okuplja oboljele i stručnjake koji se bave onkologijom, OncoPut.

Start typing and press Enter to search

Skip to content