Pozivamo Vas na 30. Fakultetski seminar Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, koji će se održati u srijedu, 13. ožujka 2019godine u 13:00 sati u amfiteatru A1-1, na kojem će izv. prof. dr. Ozren Polašek s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu održati predavanje pod naslovom:

Hoće li genetika zavladati svijetom?

Predavanje daje prikaz razvoja genetike ljudi, s posebnim naglaskom na stvaranje biobanaka i njihovu ulogu u razumijevanju genetske podloge bolesti. Uz to, predavanje prikazuje načine na koje genetiku možemo koristiti za istraživanje prošlosti i predviđanje budućnosti.

 O PREDAVAČU:

Ozren Polašek izvanredni je profesor na Medicinskom fakultetu, s posebnim interesom za istraživanje genetske podloge bolesti. Doktorirao je na Sveučilištu u Edinburghu 2009. godine, a od 2010. godine je zaposlen u Splitu. Voditelj je projekta 10.001 Dalmatinac, koji je jedan od najproduktivnijih znanstveno-istraživačkih projekata u području biomedicine. Autor je 294 članka i dobitnik nekoliko prestižnih nagrada, uključujući Državnu nagradu za znanost za 2015. godinu te nagradu Sveučilišta u Splitu kao autoru čiji su radovi u 1% najcitiranijih znanstvenih radova objavljenih u bazi Web of Science u 2018. godini.

Start typing and press Enter to search

Skip to content