Pozivamo Vas na 31. Fakultetski seminar Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, koji će se održati u ponedjeljak, 01. travnja 2019. godine u 14:00 sati u amfiteatru A-1-1, na kojem će profesorica psihologije Ljubica Uvodić Vranić održati predavanje pod naslovom:

AVANTURA OSOBNE PROMJENE: PET PRETPOSTAVKI PSIHIČKOG ZDRAVLJA

Odrastanje je Avantura osobne promjene. Odrastanje je doživotni zadatak. Odrastamo njegujući fizičko i psihičko zdravlje. U svom dugogodišnjem radu psihologa i savjetnika u grupnom i individualnom radu susretala sam se s (indirektnim) pitanjem o psihičkom zdravlju na koje 2010. godine dajem moj odgovor: četiri su osnovne pretpostavke psihičkog zdravlja: Njegovanje samopouzdanja, Emocionalno punjenje, Aktivno življenje te formiranje i čuvanje osobnih granica u međuljudskim odnosima. U petom izdanju moje Avanture osobne promjene – za odrasle koji žele još rasti upravo dodajem petu pretpostavku psihičkog zdravlja – imati osobu od povjerenja za svako životno razdoblje.

 

O PREDAVAČICI:

Članica je Hrvatske Psihološke komore, samostalni je konzultant – komunikolog u poduzećima, u medicini rada psiholog, terapeut i savjetnik  u individualnom, obiteljskom i grupnom radu. Kreira i vodi edukativni i antistresni program za menadžere, za učitelje, liječnike, medicinske sestre i tehničare.  Bila je u 14 poduzeća od jedne radionice do suradnje koja je trajala više godina. Osnovala je 1997. godine  Udrugu za unapređivanje obiteljskog života “Petkom u pet” koju kontinuirano vodi. proširila je rad Udruge na projekt pod nazivom Petkom u 5 u Subotu u 5 u Splitu – to može samo u Splitu da petak bude u subotu. Ima velikog iskustva u klubovima liječenih alkoholičara kao terapeut i supervizor. Od 1993. pa do danas bila je na hrvatskom radiju i televiziji  preko 1000 puta. Od 10. mjeseca 2012. ima stalnu emisiju na Drugom programu hrvatskog radija od 18:40 do 19:30 sati pod nazivom Avantura promjene. U 2010. Dobila je nagradu grada Zagreba – Šampion zdravlja za volonterski rad i brigu o psihičkom zdravlju kroz programe Udruge Petkom u pet. U 2012. dobila je nagradu „Cvijet Marulića“ od Hrvatskog Psihološkog društva za primijenjenu psihologiju.

Start typing and press Enter to search

Skip to content