Pozivamo Vas na 46. Fakultetski seminar kojeg organiziramo zajedno s Medicinskim fakultetom u Splitu, na kojemu će prof. dr. sc. Igor Štagljar održati predavanje pod nazivom:

Precizni lijekovi u liječenju karcinoma pluća nemalih stanica

 Predavanje će se održati u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu, 19. listopada u 14:00 sati, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.
O predavaču:
Prof. dr. sc. Igor Štagljar jedan je od vodećih hrvatskih molekularnih biologa. Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih znanstvenih nagrada, a član je i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Član je uredničkih odbora u BioTechniques, Molecular Genetics and Genomics, BMC Biotechnology, Journal of Molecular Biology, Biochemical and Biophysical Research Communications & Molecular Systems Biology. Suosnivač je Dualsystems Biotech iz Züricha, Svicarska, te suosnivač Perturba Therapeutics iz Toronta, koja se bavi primjenom umjetne inteligencije te Mammalian Membrane Two-Hybrid (MaMTH) i SIMPL tehnologija u traženju lijekova protiv raznih ljudskih bolesti. Doktorat znanosti je stekao na Swiss Federal School of Tehnology (ETH), Zurich, nakon čega je bio na dva postdoktorska usavršavanja na Sveučilištu u Zurichu, radeći na RNA polimeraza II transkripciji u sisavaca te na raznim aspektima DNA replikacije i popravka u kvasca ljudskim stanicama. Specijalizirao se u laboratoriju Profesora Stanley Fields-a na Sveučilištu Washington u Seattle-u gdje je radio na daljnjem razvoju MYTH metode za biomedicinska istraživanja. Od 2005. godine radi u Kanadi gdje mu je ponuđen položaj izvanrednog profesora na Department of Biochemistry i Department of Molecular Genetics Sveučilišta u Torontu. Od 2010. godine Igor Štagljar je promoviran u redovitog profesora. Njegov laboratorij nalazi se u Donnelly Centre, a okuplja velik tim znanstvenika koji rade na interdisciplinarnim istraživanjima.

stagljar

Start typing and press Enter to search

Skip to content