BlockSplit konferencija, najveća regionalna Web3 konferencija, održava se u Splitu 28. i 29. svibnja. Peto izdanje konferencije okuplja stručnjake iz područja Web3 tehnologija, a glavni cilj je razmjena znanja i iskustva te povezivanje sudionika iz cijelog svijeta.

Drugog dana konferencije održava se specijalni program namijenjen prvenstvenoi znanstvenicima, s ciljem pružanja podrške razvoju inovativnih projekata u novim tehnologijama te približavanju koncepta decentralizirane znanosti i njenih mogućnosti.

Decentralizirana znanost (DeSci) okuplja znanstvenike, istraživače, programere i stručnjake diljem svijeta iz različitih znanstvenih disciplina s ciljem pronalaska boljeg sustava za financiranje, objavljivanje i dijeljenje znanstvenih istraživanja, a neke od njih moći ćete poslušati i na BlockSplitu.

DeSci track na BlockSplitu će se održati 29.svibnja te je idealan za sve one koji žele biti u toku s najnovijim tehnološkim trendovima u znanosti, kao i za one koji žele razumjeti kako će tehnologija promijeniti budućnost istraživanja. Uz to, pruža i odličnu priliku za umrežavanje s drugim znanstvenicima i stručnjacima koji koriste Web3 tehnologije za potrebe svojih istraživanja.

U panelima će se raspravljati o tome kako decentralizirana znanost ubrzava znanstveni napredak, surađuje s tradicionalnom akademijom te će se baviti pitanjima transparentnosti, suradnje, i inovacija koje mijenjaju pogled na znanosti i tehnologije.

Vodeći stručnjaci iz područja Web3 tehnologija, znanosti i inovacija će predstaviti svoje projekte i rješenja. Među njima se ističu  Friederike Kleinfercher (Max Planck, bloxberg co-founder), Prof. Dr. Philipp Koellinger (Vrije Universiteit Amsterdam, DeSci Labs co-founder), Tomaso Aste (Professor of Complexity Science and Scientific Director of University College London Centre for Blockchain Technologies), Prof. Dr. Boris J. Nachtsheim (University of Bremen, OpenSci co-founder), i mnogi drugi.

Za sve znanstvenike, istraživače i zainteresirane djelatnike Sveučilišta za DeSci tematiku, pripremili smo i posebnu DeSci ulaznicu koja omogućava ulaz na DeSci program drugi dan BlockSplit konferencije.

Start typing and press Enter to search

Skip to content