Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, započela je provedba projekta Europskog istraživačkog vijeća SHExtreme – Estimating contribution of sub-hourly sea level oscillations to overall sea level extremes in changing climate.  

Voditeljica projekta je doc. dr. sc. Jadranka Šepić s Odjela na fiziku, planirano trajanje projekta je pet godina, a ukupna vrijednost projekta 806.250,00 eura, u cijelosti financiranih od Europskog istraživačkog vijeća koji je ovih dana predstavio projekt na svojim stranicama.

https://erc.europa.eu/projects-figures/stories/will-climate-change-strengthen-tsunami-floods-europe

U sklopu projekta istraživat će se doprinos nedovoljno istraženih kratko-periodičkih oscilacija razine mora ekstremno visokim razinama mora duž Europskih obala, kako u sadašnjoj tako i u budućim klimama. Projekt SHExtreme rezultirat će prvom sveobuhvatnom procjenom intenziteta, učestalosti te prostorne i vremenske raspodjele sadašnjih i budućih ekstremnih razina mora duž europskih obala. U sklopu projekta planirano je zapošljavanje jednog doktoranda i jednog poslijedoktoranda.

Kolegici Šepić je također dodijeljen i Istraživački projekt HNZZ, što dodatno osnažuje ovu novu istraživačku skupini na našem Fakultetu.

Razgovor s voditeljicom projekta, pročitajte i u najnovijem broju časopisa Universitas:

http://www.unizg.hr/fileadmin/universitas/132/universitas.php#page/20

Start typing and press Enter to search

Skip to content