fest_znanosti

Festival znanosti, najveseliji tjedan na Sveučilištu u Splitu, ispunjen s pregršt znanstvenih pokusa, radionica, predavanja, izložbi, vježbi, prezentacija održat će se od 2. do 7. svibnja.  Ovogodišnja tema Festivala je ŽIVOT, a znanstvenici, nastavnici, studenti su pripremili više od 150 aktivnosti za sve uzraste, od vrtićke djece i učenika osnovnih i srednjih škola do opće populacije.

Sve aktivnosti Festivala znanosti su za posjetitelje besplatne.

Kroz Festival znanosti promoviraju se znanstveni principi i znanstveni način mišljenja.
Detaljan program splitskog Festivala znanosti 2022. pogledajte u dokumentu i pronađite neku aktivnost za sebe!

Program Festivala znanosti 2022

Otvorene prijave za sudjelovanje na Festivalu znanosti 2022.

Sveučilište u Splitu obavještava sve zainteresirane sudionike da su prijave za ovogodišnji Festival znanosti otvorene. Festival će se održati od 2. do 7. svibnja, a glavna tema je ŽIVOT.

Svi zainteresirani sudionici svoje aktivnosti mogu prijaviti putem PRIJAVNOG OBRASCA, najkasnije do ponedjeljka, 7. ožujka 2022. godine. Sve upite za dodatnim informacijama mogu se uputiti na adresu elektroničke pošte: festival.znanosti@unist.hr.

Glavna tema se može interpretirati na različite načine te se nadamo da je dovoljno široka kako bi sudionicima, kao i uvijek, omogućila kreiranje raznolikih, zanimljivih i zabavnih sadržaja. Kao i dosadašnjih godina, predložene aktivnosti mogu se vezivati za glavnu temu Festivala znanosti, ali se isto tako mogu baviti i drugim znanstvenim temama, koje bi bile zanimljive i poučne široj javnosti.

Važno je napomenuti da su sve aktivnosti na Festivalu znanosti besplatne i otvorene za sve zainteresirane te da svi koji sudjeluju u njihovom izvođenju rade volonterski. Način prezentacije mora biti zanimljiv, jasan i razumljiv, prilagođen ciljanoj publici i u što je moguće većoj mjeri interaktivan.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Kroz Festival znanosti promoviraju se znanstveni principi i znanstveni način mišljenja. Posebna ciljana skupina Festivala znanosti uvijek su djeca, jer kroz promociju znanosti cilj je zaintrigirati ih, potaknuti  na proučavanje okoline i svijeta, kao i nadahnuti neke od njih da se požele baviti znanošću. No do sada se u svim izdanjima Festivala znanosti Sveučilišta u Splitu nalazilo mnoštvo aktivnosti za sve uzraste, od vrtićke djece i učenika osnovnih i srednjih škola do opće populacije.

Start typing and press Enter to search

Skip to content