Rhizome Association poziva sve zainteresirane za interdisciplinarni pristup znanosti da se prijave na ljetnu školu “Rhizome Foundations” koja se održava na Odjelu za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, od 15.07. do 28.07.2019.

Ljetna škola “Rhizome Foundations” otvorena je za sve sudionike koji su završili srednju školu, govore engleski i imaju veliki interes za znanost, interdisciplinarne projekte i razvoj vještina za 21. stoljeće.

Dva intenzivna tjedna sudionicima donose osnove programiranja u Pythonu, razvoj istraživačkih prototipova pomoću Arduina, najbitnije laboratorijske vještine i osnove znanstvene komunikacije i popularizacije znanosti. Fokus je stavljen na praktični rad i prikaz kako interdisciplinarnost može doprinijeti istraživanjima u biologiji i razumijevanju živog svijeta koji nas okružuje. Ovaj program je posebno interesantan svim budućim mladim znanstvenicima i STEM nastavnicima koji žele iskusiti rad na tematikama koje obrađuju kompleksne probleme, u područjima koje dodiruju više znanstvenih disciplina, ali i svim odraslim osobama koji žele produbiti svoje razumijevanje znanstvenih problema.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 250 EUR-a.

Prijave se vrše na web stranici.

Rokovi prijave otvoreni su svake subote, do popune svih mjesta.

Rhizome Association je neprofitna udruga registrirana u Francuskoj koja razvija edukativne programe za odrasle, fokusirane na razvoj vještina kroz rad na projektima. [Facebook] [Twitter] [Instagram]

Sve dodatne informacije možete dobiti putem online formulara. Ukoliko želite pomoći u širenju obavijesti, na sljedećim poveznicama možete naći informacije za STEM studente, nastavnike i znanstvene entuzijaste.

Start typing and press Enter to search

Skip to content