U okviru međunarodnih ljetnih škola Sveučilišta u Splitu, International Split Summer School 2023.  (https://www.unist.hr/en/education/split-summer-school/about-split-summer-school), dvije takve škole, Bacterial Spoilage in Food Production Plants i Mass Spectrometry – the Swiss Knife in Bioanalysis, na PMF-u u Splitu uspješno su završili 17 polaznika iz triju zemalja: Njemačke, Izraela i Hrvatske.

Studentima su predavali hrvatski i njemački nastavnici: Prof. Dr. Matthias Noll i Prof. Dr. Stefan Kalkhof sa Hochschule Coburg, Njemačka, dok su od nastavnika PMF-a sudjelovali izv. prof. dr. sc. Ana Maravić, izv. prof. dr. sc. Stjepan Orhanović, izv. prof. dr. sc. Željana Fredotović i Mia Dželalija, asistent-stručni suradnik.

Posebna vrijednost tih dviju škola je što one polako prelaze u svojevrsnu malu tradiciju koja je započela 2017. godine, te se škole održavaju od tada, uz prekid zbog epidemije korona virusa od 2020. – 2022. godine. Ove godine tradicija je obnovljena i svi se nadamo da će se te vrlo zanimljive i uspješne škole nastaviti i idućih godina te obuhvatiti više studenata i nastavnika.

prof. dr. sc. Jasna Puizina, koordinatorica ljetnih škola PMF-a u Splitu

Start typing and press Enter to search

Skip to content