U izdanju CRC Press, Taylor & Francis, upravo je izašla nova knjiga professora emeritusa Davora Juretića. Knjiga se temelji na dvadesetak radova koje je prof. Juretić objavio zajedno s drugim kolegama na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a koji su bili jedan od znanstvenih temelja za osnivanje diplomskog i doktorskog studija biofizike na našem Fakultetu. Istraživači, nastavnici i studenti koji se bave ovim i srodnim područjima (biofizika, bioinformatika, enzimologija) će u ovom tekstu naći mnoge primjere korištenja interdisciplinarnog pristupa u proučavanju sposobnosti stanica za povezivanje mikroskopskog s makroskopskim svijetom.

Detaljniji opis knjige i tema obrađenih u njezinih 16 poglavlja možete pronaći na poveznici: https://www.routledge.com/Bioenergetics-A-Bridge-across-Life-and-Universe/Juretic/p/book/9780815388388

Također, dodatne pojedinosti dostupne su na http://www.medils.org/news i na osobnoj web stranici autora na https://juretic.medils.hr/ i https://mapmf.pmfst.unist.hr/~juretic/.

knjiga_juretic

Start typing and press Enter to search

Skip to content