Predstavljanje kapitalne znanstvene opreme Sveučilišta u Splitu, odnosno uređaja Pretražni elektronski mikroskop (FEG-SEM) Transmisijski elektronski mikroskop (TEM) održano je u srijedu 26. listopada u Zgradi tri fakulteta (amfiteatar A-01).

Uređaji su nabavljeni kroz projekt “Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PF-ST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta”.

Pozdravnu riječje uputio prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za znanost i kvalitetu.

Prisjećam se trenutaka prijave ovog projekta, zatim neizvjesnosti u vezi odobravanja i naposljetku radosti kada je odobren. Treba se svakako prisjetiti uloge Sveučilišta u Splitu koje je od samih početaka snažno stalo uz ovaj projekt funkcionalne integracije kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture. Sveučilište je pružilo administrativnu potporu praćenju projekta i postupcima javne nabave koji su bili iznimno zahtjevni. Sad je konačno došlo i vrijeme isporuke, odnosno korištenja uređaja koji su nabavljeni – kazao je prorektor Jerković kazavši kako se nada da će uređaji, osim za znanstveno-istraživačke projekte, imati i svoju komercijalnu svrhu.

Uvodno predavanje su održali stručnjaci iz tvrtke JEOL (proizvođač uređaja), a mikroskope su predstavili odgovorni stručnjaci prof. dr. sc. Ivana Bočina – TEM i prof. dr. sc. Ante Bilušić – FEG-SEM.

Link na kataloge: http://www.unist.hr/znanost-i-inovacije/ured-za-istrazivanje-i-razvoj/katalozi

Start typing and press Enter to search

Skip to content