Pozivamo Vas na prvi PMF Meetup koji će se održati u srijedu 29. svibnja 2019. u 18:00 na Odjelu za informatiku, učionica B-2-73. Meetup je spoj stručnih predavanja ili radionica prezentiranih na način koji je zanimljiv široj publici te neformalnog druženja u opuštenoj atmosferi nakon izlaganja. Na prvom PMF Meetupu naš gost je Rene Brakus a tema je API Radionica za početnike. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na https://www.meetup.com/IT-community-Rijeka/events/261399608/

O predavaču:

Rene Brakus je zadnjih 10 godina radio kao programer, product manager, DevOps i country manager u IT tvrtkama poput Intech, Infobip i  46elks na specifičnim projektima koji su uglavnom uključivali rad s API platformama.
Rene često organizira predavanja i radionice s različitim stručnjacima iz IT područja i želja mu je stvoriti preduvjete za dijeljenje znanja i jačanja povezanosti unutar IT zajednice u Hrvatskoj.

Sažetak predavanja:
Pogodnosti koje nam različite aplikacije i servisi koje svakodnevno koristimo pružaju su većinom rezultat korištenja API-ja velikih multinacionalnih kompanija. Na ovoj radionici odgovaramo na pitanja poput: Što je API? Kakva je njegova arhitektura? Zašto ga velike kompanije nude i programeri koriste? Kako prikupiti javno dostupne podatke na jednostavan način u univerzalnom formatu?

Start typing and press Enter to search

Skip to content