Dragi i poštovani rektore Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragane Ljutić, prorektori, kolege i prijatelji dekani, pročelnici i prodekani sastavnica Sveučilišta u Splitu, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Filozofskog fakulteta, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, Katoličko-bogoslovnog fakulteta, Pomorskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Umjetničke akademije, Sveučilišnog odjela za studije mora i Sveučilišnog odjela za zdravstvene studije, ravnateljice III. Gimnazije, sve vas srdačno pozdravljamo i zahvaljujemo što svojim sudjelovanjem uveličavate naše slavljenje 79 godina djelovanja kao visoko-školske ustanove.

Pozdravljamo i sve naše studente i zaposlenike Fakulteta, naše umirovljenike, pročelnike i prodekane. Pozdravljamo i one koji su spriječeni te ih držimo u našim srcima. Posebno pozdravljamo sve kojima će se uručiti nagrade i zahvalnice za sve rezultate, postignuća i potporu koje su usmjerili na dobro našeg fakulteta, Sveučilišta u Splitu i zajednice u kojoj živimo i djelujemo.

Naši zaposlenici i studenti u suradnji s našim partnerskim ustanovama i tvrtkama ostvarili su izvrsne rezultate, od kojih danas prezentiramo samo pregled jednog dijela. Ukupni potencijali naše ustanove omogućavaju još snažniji rast u sljedećim godinama. Svi ostvareni rezultati i postignuća rezultat su suradnji između naših zaposlenika i studenata, naših ustrojbenih jedinica, suradnji sa sastavnicama Sveučilišta u Splitu, rektorom i prorektorima, kao i drugim visoko-školskim i znanstvenim ustanovama i drugim partnerima iz Hrvatske i svijeta. Suradnja je naša strateška odrednica i dalje ćemo je razvijati.

Ovdje smo se okupili kako bismo svečano proslavili 79. godišnjicu postojanja naše visoko-školske ustanove.

Molimo vas da, između svih vrijednih rezultata i aktivnosti koje smo ostvarili, uočite nove strateške alate koje smo nedavno uveli i koje testiramo, a to su znanstveno-istraživački, nastavni i stručni institucijski projekti, kojima prvenstveno želimo potaknuti rast mladih znanstvenika, njihovo umrežavanje, njihovu usmjerenost na kompetitivne projekte, na razvoj nastave i svojih karijera. Dodatno ističemo brigu i ustrajni rast broja i kvalitete studenata na našim studijskim grupama.

Posebno se ponosimo i zahvaljujemo našim vrijednim studentima i mladim znanstvenicima, našim asistentima, višim asistentima i docentima u ranoj fazi razvoja što odvažno i ponizno preuzimaju svoju ulogu u akademskoj zajednici i društvu. Naše kolege profesore, koji su učvrstili svoje karijere, molimo da budu vodilje, potpora i inspiracija našim mladim znanstvenicima u njihovim poštenim namjerama. Naša je obveza stvoriti uvjete u kojima će studenti i mladi znanstvenici najučinkovitije djelovati i stvarati. Njihov uspjeh je i naš uspjeh, a njihova žar i energija dokaz su da smo postavili čvrste temelje za budućnost našeg fakulteta, Sveučilišta u Splitu i društva.

Našem rektoru, prof. dr. sc. Draganu Ljutiću, zahvaljujemo na potpori za iznimni doprinos strateškom razvoju Fakulteta. Rektora nosimo u našim srcima i molitvama da ustraje u nepokolebljivoj brizi i potpori za dobro studenata i mladih znanstvenika kako bi na najbolji mogući način radili i stvarali budućnost našeg društva. Zahvaljujemo i svim zaposlenicima i studentima Fakulteta, te svima drugima posebno zbog svoje orijentacije na brigu i potporu mladima!

Hvala svima što ste dio našeg slavlja. Posebno zahvaljujemo našim dragim gostima jer njihovo sudjelovanje na ovoj svečanosti daje dodatnu snagu porukama koje orijentiramo na – mlade.

Prof. dr. sc. Mile Dželalija, dekan

Start typing and press Enter to search

Skip to content