Već sedmu godinu zaredom, studenti diplomskog studija nastavničkog smjera, koji pohađaju metodičku skupinu predmeta informatike, u organizaciji doc. dr. sc. Monike Mladenović, pripremaju učenike za natjecanje iz informatike u kategoriji algoritmi. U organizaciji priprema učenika osnovne škole za natjecanja iz programiranja sudjelovao je i doc. dr. sc. Goran Zaharija.

Od studenata, u aktivnosti pripreme za natjecanja sudjelovale su studentice druge godine diplomskih studija nastavničkog smjera: Ana Strunje, Valentina Čokić, Petra Crmarić, Dora Bekavac i Dajana Šimunović.

Više od 15 polaznika iz srednjih i osnovnih škola iz ukupno šest različitih škola, u dogovoru s njihovim nastavnicima informatike, redovito su dolazili na Odjel za informatiku, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, kako bi uz korištenje metoda aktivnog učenja usvojili napredne koncepte programiranja koje su primjenjivali u rješavanju problemskih zadataka.

Posebno drago nam je istaknuti kako je dvoje učenika osnovne škole koje su pripremali Ana Strunje i Valentina Čokić pozvano na državno natjecanje iz Informatike koje će se održati od 9. do 12. travnja 2024. u Vodicama.

Cilj provedbe aktivnosti je popularizacija informatike s posebnim naglaskom na rješavanje problema programiranjem. U vrijeme kada se čini kako svi odgovori leže nadomak ruke, važno je istaknuti kako su razumijevanje i odabir načina rješavanja problema vještine koje se stječu upornim i vođenim učenjem.

Veselimo se izazovima i novom ciklusu priprema iduće godine.

Start typing and press Enter to search

Skip to content