Dana 2. studenog 2022. u Zgradi tri fakulteta svečano je otvorena 5. Hrvatska konferencija o kemijskom obrazovanju. Organizira je Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu zajedno s Hrvatskim kemijskim društvom, Hrvatskim prirodoslovnim društvom i Agencijom za odgoj i obrazovanje.  

Riječi dobrodošlice sudionicima uputili su Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport SDŽ, prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za znanost i kvalitetu Sveučilišta u Splitu i prof. dr. sc. Mile Dželalija, v.d. dekana Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Nakon zahvale Organizacijskom odboru čiji predstavnik od strane PMF-a je Roko Vladušić, viši predavač, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, proglasila je konferenciju otvorenom.  

U radu Konferencije sudjeluje oko 130 sudionika, uglavnom nastavnika kemije i znanstvenika iz područja kemijskog obrazovanja.  Predavači su priznati svjetski stručnjaci poput Thomasa Greenbowa (SAD), Boba Bucata (Australija), Marian Dewaine (SAD), Metodija Najdoskog (Makedonija) i drugih. Uz predavanja i usmena priopćenja, sudionici Konferencije sudjeluju u nizu radionica, koji ovaj skup čine prepoznatljivim među tematski sličnim događanjima u svijetu.

Start typing and press Enter to search

Skip to content