Već sedmu godinu zaredom, studenti diplomskog studija nastavničkog smjera, koji pohađaju metodičku skupinu predmeta informatike, u organizaciji doc. dr. sc. Monike Mladenović, pripremali su učenike za natjecanje iz informatike u kategoriji Primjena algoritama. U organizaciji priprema učenika osnovne škole za natjecanja iz programiranja sudjelovao je i doc. dr. sc. Goran Zaharija.

Državno natjecanje iz informatike je održano od 9. do 12. travnja u Vodicama. Posebno nam je drago istaknuti da su učenici naše Županije ostvarili zapažene i rekordne rezultate u svim kategorijama natjecanja. Čast nam je istaknuti da se među učenicima koji su ostvarili iznimne rezultate u kategoriji – Algoritmi (Python) dvoje učenika pripremalo na Odjelu za informatiku. Službene rezultate možete vidjeti na ovoj adresi) (https://www.azoo.hr/app/uploads/2024/04/drzavno-natjecanje-iz-informatike-rezultati.pdf).

Ističemo rezultate:

-Učenik Luka Rančić iz Osnovne škole Split 3 pod mentorstvom učiteljice Mile Ozretić je osvojio dva prva mjesta u kategorijama Osnove informatike i Primjena algoritama 8. razred.

-Učenik Lav Mlinar iz Osnovne škole Manuš pod mentorstvom učiteljice Katice Jukić je osvojio dva prva mjesta i jedno drugo u kategorijama Osnove informatike, Logo i Primjena algoritama 7. razred.

Posebna nam je čast što su se učenici za kategoriju Primjena algoritama (programski jezik Python) uz rad s mentoricama pripremali i na PMF-u na Odjelu za informatiku u sklopu priprema za natjecanje. Luku je mentorirala Ana Strunje, a Lava Valentina Čokić i doc. dr. sc. Goran Zaharija. Obje studentice pohađaju 2. godinu diplomskog studija Informatika, nastavnički smjer.

Možemo reći da su ovakvi uspjesi, između ostalog, i rezultat uspješne suradnje nastavnih baza za metodičke vježbe iz informatike i Fakulteta.

Čestitamo učenicima na iznimnim rezultatima ali i mentoricama koje su i naše vanjske suradnice za metodičke predmete,  te studenticama koje su pomogle u ostvarivanju izvrsnih rezultata!

Veselimo se izazovima i novom ciklusu priprema iduće godine.

medalje_infokup

Start typing and press Enter to search

Skip to content