U Rovinju će se od 5. do 10. svibnja 2020. godine održati STEM Games, međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu. Okupit će se više od dvije tisuće studenata iz STEM područja. Studenti će se natjecati u primjeni znanja i u raznim sportskim disciplinama predstavljajući svoje fakultete. Cilj STEM Gamesa je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike za odmjeravanje znanja, poticanje i promocija sveučilišnog sporta te zdravog načina života.

Natjecanje u znanju podijeljeno je u četiri Arene (Science, Technology, Engineering, Mathematics) u kojima će se rješavati problemski zadaci u specifičnim poljima znanja. U natjecanju iz sporta studenti će odmjeriti snage u: futsalu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, šahu, veslanju, krosu i stolnom tenisu.

Također, sudionici STEM Gamesa će imati priliku dodatno se educirati kako bi bili u koraku s trenutnim trenutnim zbivanjima i trendovima u svome području. Edukativnim predavanjima, radionicama te demonstracijama projekata upoznat će se sa stanjem znanosti, inženjerstva i poduzetništva STEM zajednice. Osim u sportskom i znanstvenom dijelu studenti će moći sudjelovati u raznim edukativnim i zabavnim aktivnostima.

Fakulteti koji sudjeluju su: FER, FERIT, FESB, FOI, FSB Zagreb, PMF Split, PMF Zagreb, RITEH, SFSB, Sveučilište u Rijeci, TVZ, MATHOS, Sveučilište u Puli, SOSS Split, ETF Sarajevo, sveučilište u Mostaru i sveučilište u Regensburgu.

Više informacija o natjecanju možete pročitati na https://stemgames.hr/.

 

 

Start typing and press Enter to search

Skip to content