Već petu godinu zaredom, studenti diplomskog studija Informatike nastavničkog smjera, u organizaciji doc. dr. sc. Monike Mladenović, pripremaju učenike za Infokup natjecanje u kategoriji  programiranja.

Cilj provedbe aktivnosti je popularizacija informatike s posebnim naglaskom na rješavanje problema programiranjem koju u različitim oblicima provode članovi Odjela za informatiku. Ove godine posebno smo ponosni na povećanje broja učenika i škola obuhvaćenih pripremama. Od iduće godine planira se organiziranje priprema za Infokup natjecanje u cijeloj županiji, uz korištenje tehnologija za udaljeno učenje.

Ove godine u pripremama je sudjelovalo dvadeset i troje učenika prvih i drugih razreda iz III. Gimnazije, Prirodoslovne škole i Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju. Studenti: Lucija Medak, Antonela Prnjak, Josip Katić, Matea Karadža i Kristian Kasalo su ih pripremali za natjecanje. Drago nam je što je značajan broj učenika pozvan na nastavak natjecanja na županijskoj razini.

Osim srednjoškolaca, ove godine je za razinu osnovnih škola doc. dr. sc. Goran Zaharija mentorirao učenika šestog razreda, također u kategoriji programiranja. Drago nam je istaknuti kako je učenik ostvario izniman rezultat te je pozvan na nastavak natjecanja na županijskoj razini.

info_kup

Start typing and press Enter to search

Skip to content