In Novosti

Već šestu godinu zaredom, studenti diplomskog studija nastavničkog smjera, koji pohađaju metodičku skupinu predmeta informatike, u organizaciji doc. dr. sc. Monike Mladenović, pripremaju učenike za natjecanje iz informatike Infokup u kategoriji algoritmi.

Tim za pripremu učenika za natjecanja iz programiranja ove godine dodatno je uključio doc. dr. sc. Gorana Zahariju i doc. dr. sc. Divnu Krpan, te asistenticu Antonelu Prnjak s Odjela za informatiku.

Od studenata, u aktivnosti pripreme za natjecanja sudjelovali su: Ivan Jovanović, Ivana Veić, Petra Zelić i Jasna Dragičević

Ove godine posebno smo ponosni na činjenicu kako polaznika priprema nije nikada bilo više. Ukupno trideset polaznika iz srednjih i osnovnih škola, u dogovoru s njihovim nastavnicima informatike, redovito su dolazili na Odjel za informatiku, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, kako bi uz korištenje metoda aktivnog učenja usvojili napredne koncepte programiranja koje su primjenjivali u rješavanju problemskih zadataka.

Za pripremu učenika osnovnih škola i ove godine bio je zadužen doc. dr. sc. Goran Zaharija, a drago nam je istaknuti kako je troje učenika iz ove kategorije pozvano na državno natjecanje iz Informatike koje će se održati od 18. do 21. travnja 2023. u Vodicama.

Srednjoškolci su ove godine pokazali zavidnu razinu zanimanja, ali i znanja, što su dokazali time što je dvoje polaznika priprema pozvano na državno natjecanje koje će se održati u Vodicama u isto vrijeme kada i natjecanje za osnovne škole.

Cilj provedbe aktivnosti je popularizacija informatike s posebnim naglaskom na rješavanje problema programiranjem. U vrijeme kada se čini kako svi odgovori leže nadomak ruke, važno je istaknuti kako su razumijevanje i odabir načina rješavanja problema vještine koje se stječu upornim i vođenim učenjem.

Veselimo se izazovima i novom ciklusu priprema iduće godine.

Start typing and press Enter to search

Skip to content