Fizikalno društvo – Split s ponosom provodi šestu godinu zaredom svoj projekt “Studenti za učenike – Pripreme za maturu iz fizike“. Ove potpuno besplatne pripreme održavaju se online tijekom 6 tjedana, s ukupno 17 predavanja (3 puta tjedno), pružajući maturantima sveobuhvatan pregled ključnih tema iz fizike.

Naši predavači su studenti diplomskih i preddiplomskih studija s Odjela za fiziku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu. Svako predavanje traje dva školska sata i obuhvaća teoriju i zadatke iz različitih nastavnih cjelina, uključujući kinematiku, dinamiku, termodinamiku, valove i nuklearnu fiziku. Teorijski uvod pomaže maturantima da savladaju ključne pojmove potrebne za polaganje mature, dok su zadaci oblikovani po uzoru na prošlogodišnje mature.

Nastavne cjeline prolaze se dva puta – jednom u jutarnjem, a drugi put u popodnevnom terminu, prilagođavajući se školskom rasporedu svih učenika. Maturanti će imati priliku riješiti ulazni i izlazni test, postavljeni kao ogledni primjeri mature, pružajući im mogućnost samoprocjene na početku i kraju priprema. Predavanja će trajati od 19. veljače do 27. ožujka, dok je ulazni test zakazan za 17. veljače.

Dodatno, želimo naglasiti da će najbolji polaznici biti nagrađeni za svoj trud i angažman tijekom priprema. Iskustva prošlogodišnjih polaznika odražavaju vrlo pozitivan dojam i motivirajuće rezultate, pružajući poticaj budućim polaznicima.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju,

Organizacijski tim

Obrazac za prijavu: bit.ly/pripreme2024
Email: pripreme-fiz@pmfst.hr
Instagram: @fizikalnodrustvosplit
Facebook: Fizikalno društvo – Split

Start typing and press Enter to search

Skip to content