Svečanom sjednicom u velikom Amfiteatru u zgradi Tri fakulteta obilježen je Dan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Svečanost je započela državnom himnom u izvedbi studentice prve godine preddiplomskog studija Matematike, Dore Bekavac. Nakon pozdravnih riječi rektora i dožupana, dekan splitskog PMF-a, prof. Nikola Koceić-Bilan je prezentirao rad i aktivnosti Fakulteta u proteklih godinu dana.

Na proslavi su dodijeljene i godišnje nagrade za izvrsnost u znanstveno-istraživačkom radu najboljim znanstvenicima: redovitoj profesorici Leandri Vranješ Markić za područje prirodnih znanosti – polje fizika, docentici Ani Maravić za područje prirodnih znanosti – polje biologija, docentu Ivici Ljubenkovu za područje prirodnih znanosti – polje kemija, docentici Andrijani Ćurković za područje prirodnih znanosti – polje matematika, docentu Hrvoju Kaliniću područje tehničkih znanosti, izvanrednom profesoru Mladenu Hrasti za područje društvenih, humanističkih i interdisciplinarnih znanosti te dr. sc. Tomislavu Rončević, nagrada za najboljeg znanstvenika u suradničkom zvanju.

Za poseban uspjeh u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, nagrađeni su studenti: Dora Boban, studentica treće godina preddiplomskog studija Informatika – Tehnika, Josip Vidaković, student treće godine preddiplomskog studija Biologija – kemija te Josip Gabričević, student prve godine diplomskog studija Računarska fizika. Nagradu za popularizaciju znanosti i promociju Fakulteta je dobila docentica Antonela Paladin, a nagradu za izuzetno zalaganje u radu zaposleniku iz redova nenastavnog osoblja Radomir Terzić. Nagradom za životno djelo nagrađena je profesorica emerita Maja Pavela Vrančić. Svečanost je završila uz izvanredni nastup gradskog zbora Brodosplit.

Osvrt i fotografije s događaja nalaze se na poveznici: https://www.unist.hr/novosti/najave-i-doga%C4%91anja/artmid/2417/articleid/12430/sve%c4%8dano-proslavljen-dan-prirodoslovno-matemati%c4%8dkog-fakulteta

Start typing and press Enter to search

Skip to content