Poštovane kolegice i kolege,

Pozivamo vas na zajednički seminar Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Fizikalnog društva-Split  koje će  ovaj petak 01. prosinca 2023., s početkom u 14:00, u učionici B347, održati dr. sc. Branka Bernard, fabula movens d.o.o.

Ukratko o predavanju:

                                   Students first:  Inovativne pedagogije za kreativnije podučavanje

U brzo mijenjajućem pejzažu obrazovanja, potreba za inovativnim pedagoškim praksama nikada nije bila hitnija. Kroz predavanje ćemo upoznati metode podučavanja koje idu izvan tradicionalnih pristupa i kako one mogu unaprijediti ishode edukativnog procesa.

Predstavit će se i projekt CACAO (Cell Biology and Art Class Omnibuss) koji je uspio značajno povećati usvojeno znanje kod predškolske djece o staničnoj biologiji, imunologiji, evoluciji i neurobiologiji učenja, razvojem nove pedagogije koja uvodi elemente muzikalnosti u klasično STEM podučavanje.

Za kraj, raspravit ćemo koje pedagoške metode se mogu odmah uvesti u vašu svakodnevnu praksu i time ostvariti prioritete europskog obrazovanja koji stavljaju studente u središte obrazovnog procesa.

Ukratko o predavačici:

Branka Bernard, dr. sc. teorijske biologije sa Sveučilišta Humboldt u Berlinu, osnivačica je i direktorica fabule movens d.o.o. s fokusom na inovacije u obrazovanju. Do sada je vodila i/ili bila projektni trener (Project Coach) u 5 EU projekata za inovacije u obrazovanju. Projekt PROMISE (Personalized Medicine and Inquiry-Based Education) završen je krajem 2022. godine i dobio je Europsku oznaku izvrsnosti. Projekt 3DandVRforVET, koji je kreirao sadržaje o novim tehnologijama (AI, Machine learning and 3D print) u zdravstvu, dobio je ove godine European Innovative Teaching Award. Strast prema podučavanju doc. dr. sc. Branka Bernard pretvara u interdisciplinarne, inovativne i u potpunosti kolaborativne edukacijske intervencije od vrtićkog do visokoškolskog obrazovanja.

Start typing and press Enter to search

Skip to content