U četvrtak, 16 rujna 2021. godine, na trgu ispred Zgrade tri fakulteta, održane su  svečane promocije sveučilišnih prvostupnika i magistara struke Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Splitu.

 

Dekan fakulteta prof. dr. sc. Nikola Koceić – Bilan, zajedno sa prodekanom za nastavu doc. dr. sc. Nikolom Marangunićem, prodekanicom za znanost  doc. dr. sc. Viljemkom Bučević – Popović i prodekanom za poslovanje doc. dr. sc. Vladimirom Pleština, promovirao je 142 sveučilišna prvostupnika i 114 magistra struke, te uručio nagrade najuspješnijim studentima.

Dekan je na početku svoga obraćanja promovantima naglasio da je promocija najradosniji dan u cijeloj godini na ovoj ustanovi i razlog zbog kojeg PMF postoji već 76 godina i uspješno školuje mlade ljude i priprema ih za svijet rada. Na simboličan način promocija označava krunu njihova intelektualnog sazrijevanja i profesionalnog formiranja.

Posebno je pozdravio sve drage goste promovanata i zahvalio se što su im bili potpora i oslonac tijekom studiranja. Što su nam povjerili svoju djecu, a mi smo se trudili od njih oblikovati vrhunske stručnjake, kompletne intelektualce, a iznad svega poštene i odgovorne ljude koji će izgrađivati hrvatsko društvo. Zahvalio je na ukazanom povjerenju, a još više na predivnoj djeci koja su nas sve skupa obogatila.

Promovantima je poručio da budu ponosni na svoju diplomu i obrazovanje koje su dobili na PMF-u jer ona kao malo koja ima međunarodnu prepoznatljivost, priznatost i predstavlja potvrdu da su ovladali univerzalnim svjetskim jezikom znanosti kojim opisujemo svijet i dajemo odgovore na sva pitanja koja muče čovječanstvo. Podsjetio ih je na riječi Einstaina da mjerilo inteligencije nije samo znanje već i mašta.

„Znanje smo Vam dali i maštu potakli, a na Vama je da je rasplamsate i ne hodate maleni ispod zvijezda. Vaše poslanje nije samo da budete odgovorni i profesionalni na svojim radnim mjestima, već da mijenjate svijet oko sebe, kritički se osvrćete na njega, razotkrivate laži i prevare u društvu, politici i promičete istinske vrijednosti kojima smo Vas učili“ – poručio je dekan prije nego je uručio diplome.

Start typing and press Enter to search

Skip to content